2012. március 18., vasárnap

Neszeszer

Nem vagyok egy kozmetikai zseni, de ha néha sminkelésre adom a fejem, általában elégedett vagyok az eredménnyel, ezért szeretném nektek is bemutatni, hogy milyen termékeket használok, avagy mik is vannak az én neszeszeremben.
Enyhén szólva nem luxuskategóriás termékekről van szó, de mind alaposan kipróbáltak, és jól beváltak. Ettől függetlenül természetesen én is szeretek néha kísérletezni, van, hogy elcsábulok az újdonságok láttán.
Rengeteg arckrémet kipróbáltam már, de a kedvencem, melynél végül leragadtam a Nivea Visage Natural Beauty. Hihetetlenül örültem, amikor találtam végre egy krémet, ami tényleg hidratál, és a 'bőrszépítő' jelző sem csak reklámfogás ebben az esetben. Egyébként sminkalapnak is megteszi.
Alapozásra többek között ezt használom. Kipróbáltam már ebből is sok félét, és bármilyen hihetetlen is, ez győzött meg az egyik legjobban. Editt márkája, Euro Family üzletekben kapható, 290 magyar forintért. Perfect Mat - és tényleg. Könnyű, hab állagú, és tégelyes, amiért nálam külön pluszpont jár.


Ő pedig az új kedvencem, a Maybelline Affinitone 24H alapozó. Őt most szereztem be, a Glamour-féle 50%-os kuponnal, mellyel egy sminkterméket féláron szerezhettünk be a DM üzletekben, így 2800 helyett 1400 forintomba került. A 20-as árnyalatot vettem meg, és eléggé eltaláltam, nagyon szépen illik a bőrszínemhez, a fedése pedig nálam valahol a tökéletes jelző felé kacsintgat, úgyhogy abszolút ajánlom. Ráadásul elég nagy mennyiséget, 30 ml-t kapunk ezért a szerintem igen kedvező árért. 

Amit még szintén nagyon szeretek, az a Max Factor Natural Minerals nevű alapozója/púdere/bronzosítója (?), igazából nem is nagyon tudom, hogy mi ez. Por állagú, a tetejére szerelt ecsettel kell felvinni, viszonylag erős a fedése. Én ezt még régebben vásároltam, az 55-ös számú árnyalatban, és inkább csak alkalmakkor szoktam használni.
Szemhéjfestékből nekem (is) nagyon nagyon sok van, ha egyet kellene kiemelnem közülük, az az Avon Precision Glimmer lenne. Konkrétan ez a halványlila szín is megvan belőle a sötétkék, arany, ezüst illetve a barack mellett. Hétköznapokon legtöbbször a legutóbbit használom, eszméletlen gyönyörű, természetes szín. A második kedvencem az arany, az viszont inkább alkalmi.


Bevallom, a tussal hadilábon állok, nem nagyon tudok szép vonalat húzni vele. Persze szoktam próbálgatni, de ha sietnem kell, marad a jól bevált szemceruza. Egyébként nem igazán kedvelem az Avon termékeit, de a fentebb említett szemhéjpúder, valamint a Glimmersticks nevű szemceruza nagyon meggyőzött. A Blackest Blacket használom belőle, nagyon szépen fog, puha, egyszerű használni, és imádom, hogy kicsavarhatós és nem kell kihegyezgetni. Bevallom, ez volt életemben az első sminktermék, ami elfogyott, és újravásároltam :))


Szempillaspirálból a Maybelline termékei a kedvenceim. The Colossal Volum' Express, The Falsies Volum' Express, mindkettőből van itthon, igazából nem látok sok különbséget a kettő között, mindkettő megfelel számomra. Nem egy nagy durranás, de hétköznapokra szerintem megfelelő, és az ára is baráti.


A rúzs. A L'Oreal Infallible kompakt ajakrúzs duóját nálam évek óta senki és semmi nem tudta letaszítani a trónról ebben a kategóriában. A rúzsnál nálam az a legfontosabb szempont, hogy tényleg tartós legyen, sőt, csókálló, ezután jöhet minden más követelmény. Habár a krémmánián nem túl jó pontokat kapott az ajakrúzs duó, én imádom. Hosszan tart, gyönyörű színe van (a 100-as árnyalatot használom), és van egy hidratáló balzsam része is, amit bevallom, és nem túl sokszor használok, mert azzal olyan "zsíros", szájfényes érzetű lesz a számon, nélküle viszont teljesen idomul az ajkaimhoz. Meglepődtem, amikor a város összes DM üzletét bejártam, és egyikben sem kaptam már, pedig az alapozó helyett ezt szerettem volna megvásárolni az 50%-os kuponnal, egy másik színben. Azért remélem, még valahol tudok venni majd.

Nos, ennyi lett volna. Tudom, kimaradt a pirosító, korrektor, stb, ennek az az egyszerű oka, hogy ezeket nem sűrűn használom, bár természetesen van itthon belőlük. Szerencsére viszonylag szép, pattanásmentes az arcbőröm, úgyhogy nem érzem szükségét általában a korrektorozásnak, a pirosító meg valahogy nem az én világom, egyszerűen nem tetszik magamon. Csak a fenti termékeket használom gyakran.

Nektek vannak jól bevált, kedvenc sminktermékeitek? Melyek azok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése