2012. április 15., vasárnap

TAG - Divat

Én Vikinél olvastam először ezt a TAG-et (aztán Andinál is :)), és mivel tetszett, én is kitöltöm.

1. Szoknyás vagy nadrágos típus vagy inkább?
Határozottan szoknyás. Egyszerűen utálok nadrágban lenni, utálom hogy tapad, vág, szorít, nagyon feszengek benne. Nincs is jelentős készletem, összesen mindössze 2 farmerem és 2 rövidnadrágom van, míg szoknyából azért jóval tetemesebb mennyiség van a szekrényemben :) Amit viszont én is szeretek, az a leggings, abból van mindenféle fazonú, és szívesen is hordom őket. Azzal pedig határozottan nem értek egyet, hogy a szoknyához kötelező a magassarkú (még a magam 156 centijével sem). Egyébként nagyon tetszenek a nadrágok, nem erről van szó, egyszerűen csak nem érzem bennük jól magam, és szerintem nem is állnak túl jól.


2. Arany vagy ezüst kiegészítőket viselsz szívesebben?
Sokkal közelebb áll hozzám az arany. Van egy arany nyakláncom, fülbevalóm, karkötőm, és órám, ezt mind ajándékba kaptam, és egytől-egyig imádom őket, legtöbbször ezeket viselem. Valódi ezüstöt nem hordok, volt egy fülbevalóm, de nagyon kisebesedett tőle a fülem. Bizsuból is az arany színűt kedvelem jobban, úgy érzem, ez sokkal jobban illik a ruhatáramba, bár van jó néhány ezüst színű divatékszerem is.


3. Clutch, igen vagy nem?
Nagyon nagyon tetszenek, de itt most inkább a nemre szavazok. Egyszerűen rosszul érzem magam, ha nem cipelhetem magammal a táskámban a fél életem. (Ettől függetlenül nem mondanám biztosra, hogy soha nem fogok elcsábulni, és venni egy-kettőt).

4. Van kedvenc üzleted? Ha igen, melyik az?
Nagyon szeretem a H&M-et, de mivel sajnos nincs a közelemben, így évente egy-két alkalomnál többször nem igazán jutok el oda. Igaz, akkor mindig találok tetszetős darabokat, meg merem kockáztatni, hogy a kedvenc üzletem lenne, ha gyakrabban meglátogathatnám :) Amit még nagyon szeretek, főleg a mostani kollekciót, az az Orsay. Valahogy nagyon magaménak érzem ezt a nagyon csini, elegáns stílust, amit képvisel. Szerencsére ide már annyiszor megyek, ahányszor csak kedvem tartja, ez nálunk is van :)


5. Mit gondolsz a platformtalpú cipőkről?
Nagyon tetszenek, imádom őket, de csak azokat, amik a jó ízlés határain belül vannak. Ez számomra azt jelenti, hogy 2-2,5 cm-nél nagyobb platformmal rendelkezőt semmiféleképpen nem vennék fel, 156 centi ide vagy oda. Ez persze nem azt jelenti, hogy a platform nélküliek nem tetszenek, sőt :) Cipők, főleg magassarkú cipők terén eléggé mindenevő vagyok.


6. A koptatott farmer ciki, vagy még hordható?
Nem ciki, de mint említettem, a nadrág nálam ritka, tehát én nem élek vele.


7. Neon vagy pasztell?
Az egyik legalább annyira hozzám tartozik, mint a másik, egyik nélkül sem tudnám elképzelni a ruhatáram, tehát ezek közül most inkább nem emelném ki egyiket sem. Az nyilvánvaló, hogy sokkal több pasztellt hordok, hiszen az elegánsabb, letisztultabb, hétköznapibb, de néha egy-egy neon színű darabot is belecsempészek az outfitembe :)


8. Sok olcsóbb bizsu, vagy kevés, de drágább örök darabok?
A már említett aranyékszereim természetesen örök darabok, és biztos vagyok benne, hogy mindig gyönyörűek lesznek, és mindig imádni fogom őket. A többi kiegészítőm viszont bizsu, az olcsóbb kategóriából. Mivel nagyon szívesen viselem őket, szeretem váltogatni, szeretem keresgélni, hogy az aktuális ruhámhoz éppen melyik illik a legjobban, tehát nagyon sok van belőlük, így ebben a kategóriában mondhatjuk, hogy "a mennyiség a minőség felett áll" nálam. Egyébként leginkább a fülbevalókat kedvelem, ebből van a legtöbb, néhány nyaklánc, és kevés karkötő, utóbbiból inkább csak az aranyat hordom.


9. Arra törekedsz, hogy kövesd az aktuális divatot, vagy inkább a saját stílusodat képviseled?
Azt hiszem, hogy legtöbbször a saját stílusomba illesztem bele az aktuális divat nekem tetsző elemeit. Ha egy példát akarnék mondani, akkor ismét a szoknya/nadrág témakört venném elő. Például, ha divatos a virágminta, főleg a virágos nadrág, akkor sem fogok venni belőle, tudom, hogy nem hordanám, annak ellenére, hogy a mintája nagyon tetszik. Viszont annál szívesebben viselek virágmintás szoknyát vagy ruhát, ami már sokkal inkább passzol hozzám. Véleményem szerint nagyon fontos lenne, hogy az emberek végre megértsék, hogy a divat van értük, nem pedig fordítva. 


10. A ruháid zöme neutrális árnyalatú, és azokat párosítod a kedvenc színedben pompázó darabokkal, vagy a szivárvány minden színe megtalálható a szekrényedben?
Erre nem igazán vagyok büszke, de az utóbbi. Konkrétan úgy néz ki a szekrényem, mint amiben felrobbant egy szivárvány (még jó, hogy nem így egyszerre kell hordani őket :)) Imádom a színeket, éltető elemeimnek tekintem őket. Eddig ez így önmagában nem is lenne rossz, csak komoly gondjaim vannak néha a megfelelően egymáshoz illő darabok kiválasztásánál, ilyenkor jól jönne még egy szekrény, telis-tele neutrális árnyalatú ruhákkal. Bár azt hiszem elmondhatom, hogy ezen a téren minimális fejlődést azért mutatok, az utóbbi időben beszereztem jó néhány basic pólót, és egyéb egyszínű darabokat, főleg semleges színek, és még tervezek is párat. Ettől függetlenül a mai napig elcsábulok a színek és minták láttán, tehát ilyen holmikat is szép számmal vásároltam.


+1. A sminked passzítod az öltözékedhez, vagy fordítva?
Ahogy azt a Neszeszer c. bejegyzésemben is megírtam, hétköznapokon naturális árnyalatú sminket viselek, azt is nagyon minimálisat, ez pedig mindenhez megy, tehát nem az aktuális öltözékemhez sminkelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése