2012. május 7., hétfő

Haul - Éljen a tudatos vásárlás!... Vagy mégsem?

Bevallom, nem vagyok tudatos vásárló, és erre nem vagyok büszke. Rengetegszer elindultam már vásárolni pontos bevásárlólistával, de mindig az lett a vége, hogy pontosan az ellenkezőjét vettem annak, amit akartam, tehát erről a módszerről lemondtam. Ma reggel már cél nélkül, meglátni és megszeretni alapon vettem nyakamba a várost, de előtte otthon "kidolgoztam egy stratégiát" a felesleges vásárlás elkerülésére, ezt szeretném most megosztani veletek.
Annyi a lényege, hogy eldöntöttem, hogy mindenről, de tényleg mindenről, amire nincs életbevágóan szükségem (bármilyen kis összegről is van szó), pro és kontra érvelni fogok magamban, ezután döntöm el, hogy megveszem-e vagy sem. Lássuk, mi sült ki ebből:


H&M Garden Collection tunika, ami élőben sokkal-sokkal gyönyörűbb. A kedvenc turimban találtam, 1490 Ft-be került. Mellette szólt, hogy kellemes, nyári anyagú, a hossza pedig pont megfelelő egy leggingshez (és egyébként is szerettem volna leggingshez való felsőket venni), valamint már maga az a tény, hogy virágmintás. Viszont nem bántam volna, ha egy mérettel kisebb, de mivel egyébként is lenge fazon, ez nem akkora baj. Így megvettem.


Marks&Spencer rózsaszín-fehér kockás ing, szintén turis, 1490 Ft-ért. Kismillió éve kerestem már aprókockás inget, de valahogy egyik sem volt az igazi. Hát ez most úgy tűnik, az. Úgy éreztem benne magam, mintha rám öntötték volna, még a könyékig érő ujjhossz is tetszett (pedig az általában nem szokott). Ellenérvem ebben az esetben nem volt.


H&M pötyi póló, természetesen a turiból. Nagyon tetszik felvéve a dekoltázs része, és csak 990 Ft-ba került, úgyhogy nem volt kérdés (sem ellenérv), jött velem haza.


Az utolsó turis szerzemény ez a macskás Vans cipő. Szerintem nagyon édes, és kényelmes is, az ára pedig nagyon vonzó volt: 995 Ft-ot fizettem érte. Talán csak azt az egyet tudtam felhozni ellene, hogy egy ovison jobban el tudnám képzelni, mint magamon, de sebaj, azért biztosan hordani fogom.


A múltkori wishlist bejegyzésemben említettem, hogy szeretnék egy sarut venni. A Tally Weijlosból már természetesen nem volt egy darab sem, a Tescoban viszont megláttam ezt a kis kék cukiságot (egyébként pinkben és zöldben is volt belőle). Felpróbáltam, kényelmesnek tűnt, és csak 1890 Ft-ba került, viszont nem tűnik túl tartósnak, amit ennyi pénzért nem is nagyon várhat az ember, de majd meglátjuk.


A legkevésbé sem akartam egy harmadik lábbelit is venni ma, én balga mégis betértem a Deichmannba. Soha nem tetszettek a loaferek, ez a szőrős párducmintás gyönyörűség viszont teljesen elvarázsolt. Nagyon különlegesnek találom, kényelmesnek is tűnik, és most le volt árazva 3495 Ft-ra. Végül az igenek győztek, elhoztam.


A Rossmannba és a DM-be is benéztem. Előbbiben a Catrice 250-es I Sea You! lakkját, és a Lovely 02-es Disco palettáját vásároltam meg, egyenként 399 Ft-ért, utóbbiban pedig csak egy Balea ajakápolót vettem, ez 299 Ft-ba került. Nem próbáltam még Catrice lakkot, és igencsak kíváncsi természet vagyok, ráadásul akciós is volt. Egy Lovely palettám van már itthon, és imádom, ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom ezt a másikat is, amit szintén kedvezményes áron adtak. Ajakápolómból ugyan van 3 is, de abból nekem soha nem elég.

És akkor most jöjjön a stratégia lényege, amiket NEM vettem meg (képek nélkül, ha nem gond):

1. A Max Factor Lifinity ajakfilcét már régóta nézegettem, sok jót olvastam róla, ezért ma nagyon megörültem, amikor 1700 Ft-os kedvezményes áron találtam meg az egyik árnyalatot a Rossmannban, a leggyönyörűbbet, ami talán a 07-es számú. A teszterrel szép kis mintát rajzoltam a kézfejemre, és vártam, hogy megszáradjon, hogy kiderítsem, valóban olyan tartós-e, ahogy az állítják sokan. A szín tényleg mesés volt, emellett hiper-szuper pigmentált, élénk. Vártam, vártam, de a várt hatás elmaradt. A termék szerintem egyáltalán nem tartós, egy apró érintésre elmaszatolódott a kezemen, meg sem közelíti a L'Oreal Infallible Compactját. Tudom, hogy az ajakfilcek szárítanak, de a tartósság engem kárpótolt volna ezért. Mivel nem tette meg, bizony otthagytam.

2. A Garnier BB krémjéről olvastam már hideget-meleget egyaránt, gondoltam kipróbálom, sokat nem veszíthetek vele, mivel ez is 1700 Ft körüli akciós áron kapható jelenleg. Tegnap szerencsére kezembe akadt egy termékminta, reggel fel is kentem a kis tasak tartalmának kb negyedét az arcomra. Az első, amit észrevettem az volt, hogy bár a light árnyalatot próbáltam ki, ez is igencsak sötét a saját bőrszínemhez képest. Gondoltam sebaj, nyáron pont jó lesz. Felkentem, a fedésével meg voltam elégedve, tetszett, amit a tükörben láttam. Kis idő elteltével viszont fülledtnek éreztem az arcomat, és újra megnéztem a tükörben. Ekkor azt hittem, sikítok. A krém kis foltokba, csomókba állt össze az arcomon, körülöttük pedig vörös lett a bőröm. Nem elütött a krém az arcomtól, hanem az arcbőröm szabályosan taszította a krémet.

3. Egy nagyon cuki gumicsizmát sem vettem meg, a turiban. Szintén rózsaszín volt, és szintén macskás, akárcsak a Vans. Úgy gondoltam, elég már a cukiságokból, elvégre már egy jó pár éve nem vagyok ovis.

4. Szintén a turiban hagytam ott egy gyönyörű pillangós Atmosphere ruhát, amin sokat vaciláltam, végül azért nem vettem meg, mert észrevettem, hogy egy szál elég rendesen futott az anyagon, és a derekánál egy kicsit szorított is.

Ennyi lett volna az enyém :)

Ti tudatos vásárlók vagytok? Milyen praktikáitok vannak a felesleges vásárlás elkerülésére?

6 megjegyzés:

  1. Jaja az a cicás cipő! Milyen jól néz ki!
    BB krémen én is nagyon gondolkodtam annak idején, bár a light nekem is sötét kicsit. Szerencsére volt 2-3 termékmintám és időben kiderült hogy úgy jönnek elő tőle pattanások az arcomon mint a huzat. Kár érte mert tetszett a fedése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerintem is nagyon cuki :) A BB-vel meg én is pont így voltam, a fedése tetszett, semmi más nem :)

      Törlés
  2. nekem nincs ilyen problémám, mivel ha vásárolok akkor is csak olyat amiből épp kell. ha kell nadrág, akkor megyek és veszek egyet, ha elfogy valami akkor megyek és veszek egyet. :) nem szoktam csak úgy vásárolgatni menni, mivel nem szeretek sétálni, így a nézelődés öröme is elmarad. persze nem azt mondom, hogy mikor eldöntöm, hogy veszek ezt vagy azt akkor nem nézelődök, de nem szokásom költekezni mindenfélére. én inkább kajára költöm sajnos, mivel sokat vagyok a városba nem mindig van időm haza menni, ilyenkor muszáj valahol ebédelnem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg az a baj, hogy én nagyon nagyon sokat sétálgatok csak úgy, a fő utcán, plázában, mindenhol, és rengeteg mindent látok, amiből sok minden megtetszik... :)

      Törlés
  3. Az ajakfilcet cseppet se bánd, nekem az eddigi legnagyobb melléfogásom volt... az igazat megvallva tényleg csudijó színek, pigmentált is. DE szárít nagyon szárít, pár használat után darabosan fog mint egy száraz filc (éljen a gyermekkor).. ajakápolóra felvinni lehetetlen küldetés -> ezért is szárít... szóval pfuj. :D
    Én sokszor impulzus vásárló vagyok bevallom, főleg körömlakkok terén.. hihetetlenül nagy a szívem egy egy csini lakk láttán. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bánom egyáltalán :) Az engem nem érdekelne, hogy szárít, hogyha tényleg tartós lett volna, de én egyáltalán nem találtam annak. Egyébként Astor ajakfilcem nekem is van itthon, de az is nagyon pocsék, darabosan fog az is, meg kb 2 hónap után be is száradt, úgyhogy ez az ajakfilc nevű találmány nekem nagyon nem jött be :D

      Törlés