2012. augusztus 15., szerda

5 durva tévhit a sminkelésben

Néhány nappal ezelőtt kaptam egy érdekes és igen tanulságos e-mailt, amit mindenképpen meg szeretnék osztani veletek:

"Számos olyan tévhitet hallok és olvasok nap mint nap, melyek valamilyen okból kifolyólag hihetetlenül erősen beépültek a köztudatba.

Olyan szinten, hogy nem csak laikusok, de nem is csak gyakori sminkhasználók, hanem szakmabeliek is előszeretettel hangoztatják őket.

Tévhit: A vörös rúzs sárgítja a fogakat
Valójában: Egyik színről sem lehet így kijelenteni, hogy fehéríti vagy sárgítja a fogakat. Nem a szín és az árnyalat számít ugyanis, hanem annak az altónusa. Ha a rúzs sárgás tónusú, akkor optikailag sárgábbnak fogja mutatni a fogakat, ha viszont kékes tónusú, akkor néhány árnyalattal fehérebbnek láttatja őket.





Tévhit: Kerülni kell a szemed színével megegyező szemhéjfestékeket, vagyis a kék szeműek óvakodjanak a kékektől, a zöld szeműek a zöldektől stb.
Valójában: Minden szemszínhez minden szemhéjpúder árnyalat passzol, csak 1.) némelyik jobban, mások kevésbé 2.) megfelelően kell használni, oda kell figyelni, mivel párosítod. Tény, hogy szemünk színének kihangsúlyozásakor a színkeréken a vele szemben álló színekkel járunk jól, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne állhatna szuper jól a többi, sőt!


Tévhit: A szem alatti sötét karikákat az alapozónknál/bőrünknél pár árnyalattal világosabb színű korrektorral tudjuk eltüntetni.
Valójában: Nem a korrektor sötétsége vagy világossága befolyásolja a fedést, hanem - logikusabb módon - a fedőképessége. A szem alatti karikákra kifejezetten erős fedésű korrektor ajánlott.

Tévhit: A napi szintű sminkhasználat károsítja és öregíti a bőrt.
Valójában: Éppen ellenkezőleg. Az utcára kilépve rengeteg veszélyforrás közelíti meg a bőrt, mind például a napsugárzás, a por és más szennyeződések. Ezektől mintegy falat képezve védi meg az arcot a smink, a legtöbb alapozó pedig ma már tartalmaz fényvédő faktort is (SPF). Sok termékben találunk hozzáadott vitaminokat, hidratáló összetevőket, sőt esetenként olyan anyagokat is, melyek kifejezetten a bőrhibákon kívánnak segíteni. 


Tévhit: A szempillaspirált 3 hónap után ki kell dobni, valamint az összes többi sminkterméknek is megvan a maga látatlanban meghatározott lejárati ideje.
Valójában: A sminkterméked tudatni fogja veled, mikor jött el a búcsú ideje. Számos jel van, amikből tudhatod, ha elérkezett ez a pont. Megváltozik a termék állaga, más lesz az illata (szaga), nem úgy funkcionál, ahogy korábban (például csomósodik a spirál), furcsa váladék ül ki rá (például rúzs vagy krémpirosító esetében). Ismerd a terméket, amit használsz, és akkor rögtön ki fogod szúrni, ha valami nem stimmel."



Forrás: www.kiskegyed.hu

11 megjegyzés:

  1. Nekem barna a szemem, és leginkább a barna árnyalatait kedvelem a szemhéjamon, nem is nagyon tudom elképzelni magam pl egy zöld vagy kék szemhéjpúdert viselve :) Az meg tényleg látszik/érződik egy sminkterméken, ha lejárt...nemrég dobtam ki egy szempillaspirálomat éppen e miatt...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos már én is érzem, hogy a végét járja a kedvenc spirálom :(

      Törlés
  2. Ennek annyira de annyira örülök, én ezt mind hülyeségnek tartottam eddig, de pedig hány helyen ezt sulykolják az emberbe... :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hülyeségnek tartottam őket, de ezek szerint nem tévedtünk :))

      Törlés
  3. Én is hallottam már ezeket, és jót nevettem rajtuk, mikor valamelyik hamis állítást olvastam. :)

    VálaszTörlés
  4. Röhejesek az ilyen cikkek, és mennyi ember hisz nekik :( .

    VálaszTörlés
  5. Ez igazán hasznos bejegyzés volt! :)

    VálaszTörlés
  6. Hasznos poszt volt, némelyikről még csak nem is hallottam :)
    http://vogueandlife.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy tudtam vele egy kicsit segíteni nektek :))

    VálaszTörlés