2012. szeptember 22., szombat

Teszt - Essence Glowing In The Dark Special Effect Topper

A képet az Essence honlapjáról kölcsönöztem.

A tegnapi haul bejegyzésben már mutattam, hogy megvásároltam az Essence Glowing In The Dark fedőlakkját. Nagyon vártam már, hogy megjelenjen az üzletekben, és amint megláttam, rögtön elhoztam, 599 Ft-ba került. Igen ám, csak kiderült, hogy én egy hülye vagyok. 
Azt hittem, hogy a lakk világít a sötétben, a "Glowing in the dark" névből én egyből erre gondoltam. (És mint kiderült, nem voltam egyedül, CRaPTRaSH :)) Lehetett volna annyi eszem, hogy még a megvásárlása előtt elolvasom a honlapon a leírást, amiből kiderül, hogy a termék 'glows under black light", tehát UV-fényben világít. De nem olvastam el, csak a lakk üvegjére ragasztott magyar nyelvű matricát, amin ez áll: "Válaszd ki kedvenc körömlakkodat alapnak, majd vigyél fel rá a speciális hatású körömlakkból. A körmeid ragyogni fognak az éjszakában." Természetesen itt szintén lehetett volna annyi eszem, hogy elolvasom az angol nyelvű leírást is a csomagoláson, ahol már ott áll a black light, de ezek után is tartom magam hozzá, hogy a név megtévesztő, hiszen:
1. Ha egyszer ragasztanak a csomagolásra magyar nyelvű matricát, azon miért nem jelzik, hogy a termék csak UV fényben világít?
2. Miből gondolják, hogy ha egyszer van rajta magyar nyelvű matrica, akkor az angolt (vagy a többi nyelvűt) is el fogom olvasni?
3. Mi van azokkal, akik nem tudnak angolul/németül/franciául???

Na mindegy, ahogy hazaértem, kipróbáltam a lakkot egy körömmargarétán. Felkentem, lekapcsoltam a villanyt, és vártam a csodát, természetesen semmi nem történt. Ekkor ugrott be egy hihetetlenül ostoba ötlet, hogy talán csak foszforeszkál a lakk, és talán "fel kell tölteni" fénnyel. Na, hopsz, leszaladtam egy székért, felmásztam rá, és úgy 10-15 percig tartottam a margarétát a lámpafényhez :DD Persze ez után sem történt semmi. Ekkor következett az utánaolvasás, majd a nagy felismerés és a szitkozódás :D Sajnos arra nincs lehetőségem, hogy UV fény alatt kipróbáljam, de azért felkentem a körmeimre:

Alap: Essence Miami Roller Girl 01 Bienvenido A Miami (róla lesz még szó)

Felkenve olyan, mint egy átlagos fedőlakk, átlátszó és egész szép fényt ad, végülis így is elhasználgatom majd, de ha sima fedőlakkot szerettem volna, biztosan nem ezt vettem volna meg. Sebaj, súlyos tárgyi tévedés, a tanulság pedig: legközelebb alaposabban utánajárok annak, amire pénzt adok ki!

Tehát mégegyszer, ha esetleg más is félreértette volna a dolgot: A lakk nem világít a sötétben, csak UV fény alatt világít!

Esetleg veletek is előfordult már, hogy tévedésből megvásároltatok valamit, ami nem is azt nyújtotta, amit szerettetek volna?

10 megjegyzés:

  1. Én szerencsére megszabadultam szegénytől, jobb is így, de akkor is, írják rá k*rvanagy betűkkel azt hogy UV ne pedig azt h club coat... (nem járok UV-partyra, ennyi erővel a sima klubban nincs UV fény, csak sötét... :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és hálás vagyok, hogy nekem adtad :D Nekem jól jön majd :D Járok UV fényes bulikba :) de amúgy mélységesen egyet értek, hogy írják rá egyértelműen...

      Törlés
    2. Na, akkor te legalább ki tudod majd használni rendesen :))

      Törlés
  2. Tényleg nagyon megtévesztő a magyar felirat :S Köszi az infót :)

    VálaszTörlés
  3. Én sejtettem, h ilyen lesz, mert pár éve vettem egy átlátszó fedőlakkot a Moyrától és olyan érdekes kékes fénye volt, majd a szoliban világított, akkor néztem meg a feliratot, h uv top coat. Na és ez ugyanilyen kékes fényű, szóval meg sem vettem inkább, mert szerintem nem tartozik a musthave lakkok közé.

    VálaszTörlés
  4. Én sejtettem, h ilyen lesz, mert pár éve vettem egy átlátszó fedőlakkot a Moyrától és olyan érdekes kékes fénye volt, majd a szoliban világított, akkor néztem meg a feliratot, h uv top coat. Na és ez ugyanilyen kékes fényű, szóval meg sem vettem inkább, mert szerintem nem tartozik a musthave lakkok közé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez is kékes fényű, bár ez inkább az üvegben látszik jobban. Sajnos én megvettem mert hülye voltam :SS

      Törlés
  5. ugyan ez volt velem is én is lekapcsoltam a villanyt xd

    VálaszTörlés
  6. én most vettem meg, de hatalmas csalódás ért, hogy nem világít sötétben :( előtte szét kellett volna néznem :( de miért azt írják rá, hogy in the dark? írnák, hogy in UV.:(

    www.laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.com

    VálaszTörlés